Vaši kućni ljubimci i feng shui

May 18, 2019
media

U poslednjih nekoliko godina, principi Feng Shui-a se sve češće praktikuju u domovima, kancelarijskim prostorima, pa čak i u automobilima. Ovo nije iznenađujuće, jer Feng Shui donosi ravnotežu i harmoniju, ljudima. Ali šta je sa vašim kućnim ljubimcima? Može li Feng Shui da se praktikuje za životnu sredinu vašeg kućnog ljubimca, za bolje zdravlje i harmoniju?

Kratak odgovor je – DA!

Energija Či teče kroz sve životne prostore, uključujućii životni prostor vašeg kućnog ljubimca. Sve ono što dobro utiče na vas, uticaće dobro i na vašeg vernog prijatelja.

Previše nereda u prostoru za spavanje vašeg psa, na primer, donosi nesklad. Dakle, uklonite sav nered oko njihovog prostora za spavanje, kako bi energija Či mogla nesmetano da teče. Još jedna praktična stvar koju možete učiniti za vašeg ljubimca je da pogledate gde ste stavili njegovu korpu ili kućicu za spavanje. Izbegavajte postavljanje pored ulaznih vrata. Prema Feng Shui principima, dobar i loš protok energije protiče kroz vrata. Vi svakako ne želite da dobra ili loša energija teče i utiče na vašeg kućnog ljubimca.

Pored toga, ne postavljajte krevet pored kupatila ili toaleta. Ovo je oblast u kojoj je mnogo negativnih tokova energije. Takođe, krevet svog kućnog ljubimca ne stavljajte ispod stepeništa, jer će to poremetiti njihov odmor i mir. Nemojte krevet za psa stavljati ispred ogledala. Spavanje ispred ogledala se smatra nepovoljnim prema Feng Shui-u.
Ukoliko je vaš kućni ljubimac ribica, a ne pas ili mačka potrudite se da akvarijum održavate redovno. Voda bi trebalo da bude čista, a akvarijum ne bi trebalo da bude blokiran. Ribica treba da ima dovoljno prostora da se kreće slobodno.

Veoma je važno da stvorite udoban prostor za vaše ljubimce. Njihov prostor treba da bude čist i uredan. Pravilno ih hranite, i što je najvažnije volite ih mnogo. Ako dajete svojim ljubimcima malo pažnje i brinete o njima oni će doneti veliku količinu pozitvne energije u životnu sredinu i vaš život.

Izvor: mojenterijer.rs

Na vrh strane