Zašto nije dobro da vaši ljubimci spavaju sa vama u krevetu?

May 18, 2019
media

Ovo je pitanje koje svaki vlasnik pasa postavi u svom životu. Svi volimo da se mazimo sa našim ljubimcima i da im pokazujemo ljubav, ali zato nismo sigurni koliko je pametno da psi spavaju sa nama. Pošto izlaze napolje, ližu raznorazne stvari i valjaju se po zemlji, oni baš i nisu najčistije životinje, a to je jedan od glavnih razloga zbog kojih mnogi vlasnici ne dozvoljavaju svojim psima da spavaju zajedno sa njima.

Istraživanja su pokazala da psi mogu da utiču na ljudsko zdravlje samo ako ste alergični na pseću dlaku. Ako imate i blage alergije, ne smete spavati u blizini pasa, jer će vaš imuni sistem raditi punom parom tokom cele noći i tako će vaše telo biti iscrpljeno i umorno.

Druga stvar zbog koje vaš pas ne bi trebalo da spava sa vama jeste ako vas budi. Nemiran san može dovesti do velikih zdravstvenih problema, a ako je vaš pas uzrok vašeg nespavanja, onda njegovo mesto nije na vašem krevetu.

Zato je ipak najbolje da Vašem psu obezbedite njegov lični kutak, ali uz uslov da izaberete što bolje i kvalitetnije krevete za njih.

Na vrh strane