Kako izabrati savršen krevet za vašeg ljubimca?

May 18, 2019
media

Pored modela koji Vam se vizuelno dopadne, ono što je sigurno važnije jeste da se dopdadne i Vašem ljubimcu. Pomozite mu prilikom izbora tako što ćete:

  1. Izmeriti težinu, visinu i dužinu Vašeg ljubimca. Uzmite metar i izmerite ga od njuške do repa. Ovo je posebno važno ako se vaš pas ispruži kada spava. Bolje je da kupite i nešto veći krevet jer će mu biti udobniji. Kućni ljubimac koji se ne ispruži i koji voli da spava sklupčano može do dobije i manji krevetac. Takođe vodite računa o težini psa, kako vam krevet što duže ostao u dobrom stanju. Velike, teške životinje često zahtevaju deblje i gušće jastuke. Težina ljubimca može dosta uticati na njegov udobnost.
  2. Odredite  koji karakteristike su važne. Ako Vaš ljubimac na primer ima artritis, dobro će mu doći krevet sa veoma debelim punjenjem ili jastucima od memorijske pene. Neki kreveti za ljubimce greju, što je dobro za one sa lošom cirkulacijom odnosno starije pse, one kratkodlake i one bez dlake. Takođe, važno je da izaberete materijale koji odgovaraju rasi Vašeg psa.
  3. Obavezno pogledajte uputstva za pranje pre kupovine. Imajte na umu da se kreveti za pse brže prljaju od naših, pa se češće mora prati. Većina kreveta je prilagođeno za pranje u ali ipak pročitajte na kojoj se temperaturi pere i da li ćete možda morati ručno, što svakako traje duže i napornije je.


Na vrh strane